Bøger / faglitteratur / erindringer

Oplys mørket i mit hjerte : en rejse til Assisi


Beskrivelse


Beretning om en åndelig søgen, der fører forfatteren til pilgrimsmålet Assisi i Italien, om hvordan det kristne liv udspiller sig dér, og om kulturkløften mellem den klassiske, katolske spirituelle tradition og en nordisk spiritualitet, der trækker på selvudvikling og meditation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 2. apr. 2013

Bogen henvender sig til lånere med særlig religiøs interesse og vil være svær at formidle til et bredere publikum.

Tove Ahlmark er teolog og cand.mag. i dansk og religion og har undervist på gymnasieniveau. Med sine tidligere titler Assisi - en enkel guide og Frans af Assisis drømme og visioner har forfatteren et særligt stort kendskab til området Assisi. Der er dog i nærværende bog ikke lagt vægt på området Assisi, men snarere forfatterens spirituelle udvikling, som afspejler kløften mellem den katolske og den nordiske spiritualitet. Forfatterens spirituelle overvejelser, tanker og samtaler er minutiøst beskrevet. For læseren kan forfatterens jordiske udfordringer virke små og uvedkommende, eksempelvis da hun venter på svar på en bolig og må søge ro ved helgenens grav. Der er en del information om byen Assisi, Frans af Assisi og de religiøse traditioner. Bogen virker kompakt i teksten og indeholder ingen illustrationer.

Umiddelbart kendes ikke til bøger, der ligner denne titel, men der findes på bibliotekerne talrige bøger om spirituelle rejser, fx Lars Muhls bøger.

Med sin store vægt på forfatterens egen spiritualitet vil bogen have svært ved at appellere til et bredt publikum.


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 15. maj 2013Informationer og udgaver