Bøger / skønlitteratur / roman

Oplyst : erindringsroman


Beskrivelse


Tara vokser op i Buck's Peak, Idaho, med fanatisk religiøse forældre og en voldelig bror. Da hun som 17-årig starter på Brigham Young University, er det første gang hun befinder sig i et klasselokale.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 1. feb. 2019

Tara vokser op i Buck's Peak, Idaho, med mormon-forældre med radikale og farlige overbevisninger. Erindringsroman til læsere af gode dannelsesromaner.

Tara kender ikke sin fødselsdag, for hun har ikke en fødselsattest. Skolen og læger er bandlyst. Hendes mor er selvlært jordmoder og homøopat. Hendes far har en skrotplads, som han tvinger hendes til at arbejde på sammen med sine brødre. Om aftenen holder han foredrag om De Sidste Dage og Illuminati. I teenageårene begynder Taras bror Shawn at være sadistisk voldelig overfor hende. En anden bror bryder ud og går på college. Indtil hun er 17, og mod sin fars vilje, starter på Brigham Young University, har hun aldrig sat sin fod i et klasselokale. En helt ny og ukendt verden åbner sig for hende. Tara Westover (1986-) er professor i historie. Dette er hendes romandebut.

Personlig og gribende erindringsbog om vanrøgt og om en isoleret og farlig opvækst i en stærkt troende, sekterisk Idaho-familie med en tyrannisk far og eftergivende mor. En ekstraordinær og velfortalt historie om, mod alle odds, at finde sig selv og en plads i verden.

Læsere af romanen GlasslottetFrelst er selvskrevne til at læse Tata Westovers bog. Frelst er historien om Florida Grace Shepherd og hendes liv og opvækst i en fanatisk religiøs familieLæsere af romanen Glasslottet er selvskrevne til at læse Tata Westovers bog. er historien om Florida Grace Shepherd og hendes liv og opvækst i en fanatisk religiøs familie.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 27. feb. 2019

Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv. Denne erindringsroman går direkte gennem...


Kristeligt dagblad

d. 1. mar. 2019

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 1. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 10. mar. 2019

af

af

Christian Møgeltoft

d. 10. mar. 2019


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 22. feb. 2019


Børsen

d. 22. feb. 2019

af

af

Line Rasmussen

d. 22. feb. 2019


Religion

2019, nr. 3

af

af

Hans Gregersen (f. 1958)

2019, nr. 3