Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Oppe i gardinerne og andre sjove rim for de mindste


Beskrivelse


Billedbog med papsider med ni klassiske, danske børnerim.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Marianne Agger

d. 4. okt. 2019

En samling af klassiske, danske børnerim og remser i retro look for børn fra 3-5 år. Anvendelig i både institutioner og i hjemmet.

Ni rim og remser, med illustrationer af Arne Ungermann, er samlet i denne bog med tykke papsider i formatet 21x29 cm. Her er de gamle rim og remser "Nede i fru Hansens kælder", "Amagermor giv mig gulleroer", "Tommeltot faldt i vandet", "Birgitte Birgitte Bergøje", "Oppe i gardinerne", "Karen Maren og Mette de sloges om en hætte", "Peter Mathisen red på grisen" og "Dig og mig og vi to". Hvert rim og hver remse har sit eget opslag med et lille, sort/hvid billede under teksten på den ene side, og en stor tegning på den anden side i douce farver.

Er man i det nostalgiske hjørne, er bogen lige sagen. Her er mulighed for at præsentere børn for de kendte, gamle rim og remser i en fin, overskuelig bog både hvad angår indhold og layout. Nogle af teksterne er måske en smule underlige og giver måske ikke så meget mening for nutidens børn, men det er på den anden side også en del af charmen.

Dina Gellert har også lavet samlinger af gamle børnerim i fx Ælle bælle, mig fortælleHvem er det, der banker?Halfdans ABC og Hvem er det, der banker?, der har et mere moderne udtryk i sine illustrationer. En anden klassisk samling af børnerim, udgivet som en papbog, er Halfdans ABCDina Gellert har også lavet samlinger af gamle børnerim i fx Ælle bælle, mig fortælle og , der har et mere moderne udtryk i sine illustrationer. En anden klassisk samling af børnerim, udgivet som en papbog, er Halfdans ABCDina Gellert har også lavet samlinger af gamle børnerim i fx Ælle bælle, mig fortælle og Hvem er det, der banker?, der har et mere moderne udtryk i sine illustrationer. En anden klassisk samling af børnerim, udgivet som en papbog, er .


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2020

af

af

Annie Christensen

d. 16. juni 2020

Det er sjovt at rime, og det hjælper sprogindlæringen på vej. I denne billedbog er nogle af de klassiske børnerim og remser genudgivet. Rim og remser kan noget særligt, for når børn rimer og leger med...