Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Oprør


Beskrivelse


Science fiction. Katniss (Kattua) takker ja til at blive "Sladredrosslen" og er nu oprørernes symbol for den revolution der skal vælte magtens centrum, Capitol, og give Panems befolkning hævn over magthavernes mangeårige undertrykkelse af de 12 distrikter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 14. mar. 2011

Tredje del af den fængslende og dystopiske sci-fi trilogi Dødsspillet. Som de to foregående bind fantastisk læsning fra 13 år og voksne.

Kattua takker ja til at blive "Sladredroslen" og er nu oprørernes symbol for den revolution, der skal vælte magtens centrum, Capitol, og give Panems befolkning hævn over magthavernes mangeårige undertrykkelse af de 12 distrikter. Et hold samles og med Kattua i spidsen vil de vælte og dræbe præsident Snow. Det koster Kattua store personlige tab, og da oprørerne når Capitol er de fleste fra Kattuas følge blevet dræbt undervejs under grusomme omstændigheder. Kattua har stadig Gale og Peeta ved sin side, men hun er i tvivl om Peeta, han er blevet udsat for en særdeles skrækindjagende manipulation i selskab med Snows folk, og er blevet hjernevasket til, at han skal dræbe "Sladredroslen". Dette bind er skrevet i første person nutid, man er helt under huden på Kattua. Det er klaustrofobisk og uhyggeligt, så visuelt at man har lyst til at holde sig for øjnene. Det er en kompleks fortælling og kræver en god læser, og man skal have læst de to foregående dele for at kunne følge med. Må denne trilogi bane vejen for sci-fi genrens endelige velfortjente gennembrud i Danmark, en genre der lægger op til refleksion over nutidens samfunds gøren og laden.

I en klasse for sig selv, men Det døde land er til samme målgruppe.

Dramatisk afslutning på en utrolig sci-fi serie. Må det blive genrens endelige gennembrud.