Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Oprører


Beskrivelse


Dominic er dæmon og har vandret på Jorden i årtusinder. Han er kendt som oprører mod Lucifer og derfor hadet af sin egen race. Da han møder den faldne engel Tia, må de forene deres kræfter for at bekæmpe helvede på Jorden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Stine Veisegaard

d. 24. sep. 2013

Dark fantasy. Første bind i en ny serie om engle, dæmoner og paranormal romantik. For unge fra 15 år og voksne.

Forfatteren er dansk og har et par udgivelser af noveller (ePub) bag sig. Dette er hendes debutroman. Dominic er en dæmon, som har taget ophold i en tiltrækkende mands krop. Han lever som mystisk og ensom outsider med overflod af penge, dyre biler og kostbare antikviteter. Livet går med uforpligtende engangsaffærer med smukke, helst rødhårede kvinder, hvis han da ikke lige bekæmper andre dæmoner. Dominic er den dominerende jeg-fortæller. Skiftevis høres om hans liv i helvede og hans missioner på jorden som engledræber, frem til hans oprør mod Lucifer. Skæbnen vil, at Dominic møder den faldne engel Tia, og sammen må de forene deres kræfter for at forhindre helvede på jorden. Tia er selvfølgelig ung, smuk og rødhåret, og det viser sig, at Dominic er sjæleligt forbundet med hende. Sproget er kækt, råt og ligefremt med en undertone af sex og sort humor. Jeg-fortællerens ironiske distance gør, at horroren ikke bliver splatteragtig. Persontegningen er enkel og bygger på mange klicheer. Men historiens ramme fungerer, og undertegnede slugte bogen på kort tid. Bogen vil bestemt finde sit publikum.

Der er mange bøger om engle og dæmoner. Denne adskiller sig ved at have et mere ligefremt, råt og ironisk distancerende sprog.

Underholdende læsning til unge og voksne kvinder, der fascineres af uhygge, paranormal romantik og mystiske mænd.