Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Oprørerne


Beskrivelse


Draginden Ember har forladt Talon-organisationen. Sammen med desertøren Cobalt, befrier hun dragedræberen Garret fra Sankt Georg-ordenen. De flygter til Las Vegas, men har både drager og dragedræbere i hælene. Krigen blusser op og en ny sammensværgelse har set dagens lys.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2016

af

af

Merete Trap

d. 16. sep. 2016

"Som én rejser vi os". Således lyder Talon-dragernes motto. Her kommer 2. del af trilogien "Sagaen om Talon" for unge læsere af paranormale romancer fra ca. 14 år.

Ember Hill er lige deserteret fra drageorganisationen Talon og har sluttet sig til Cobalts oprørsgruppe. I mellemtiden er dragedræberen Garrett dømt til døden af sin egen organisation Sankt Georgs ordenen, pga. sin relation til Ember. Ember presser Cobalt til at hjælpe med at befri Garrett, og sammen søger de tilflugt i Las Vegas. I mellemtiden får Embers bror, Dante, til opgave at bringe Ember tilbage til Talon. Nu har de både Talon-organisationen og Sankt Georg-ordenen efter sig. Gruppen er under pres og oveni er Ember tiltrukket af både Cobalt og Garret. Bogen skifter synsvinkel mellem hovedpersonerne. Bagerst i bogen er spørgsmål til teksten.

En spændende roman om kærlighed på tværs af racer og om splid og fordomme mellem drager, dragedræbere og desertører. En roman om fordomme og om at hvis man lærer hinanden at kende, vil man opdage, at man er ens. Hovedpersonen Ember er splittet mellem sin drage/menneskepersonlighed, og bliver på den måde et bindeled mellem de stridende parter. Problematikkerne kan på mange måder overføres på verden i dag.

Jeg kan ikke finde andre paranormale romancer, hvor det er drager der er hovedpersoner. Men kan sammenlignes med paranormale vampyr- og engle- serier for unge, som fx "Twilight-serien".


litteratursiden.dk

d. 28. sep. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 28. sep. 2016

En vidunderlig fantasy-serie, som også indeholder en klassisk agent historie og masser af humor. Er de drager eller mennesker eller måske en blanding? I hvert fald Ember Hill der rent faktisk har menn...


Weekendavisen

d. 30. sep. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 30. sep. 2016