Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Opskrifter på rollespil i institutioner og skoler


Beskrivelse


I "Opskrifter på rollespil" får læseren gode råd til, hvordan man aktivt kan bruge rollespil i en undervisningssammenhæng, i en institution eller i fritiden.
Bogen præsenterer konkrete værktøjer, der kan bruges i opbygningen og udfoldensen af rollespil, og kommer bl.a. ind på, hvordan man involverer børnene i den kreative proces og formidler pædagogiske pointer gennem leg. Den indeholder desuden seks færdige rollespil af forskellig art og varighed, der kan spilles som angivet i bogen eller tjene til inspiration. "Opskrifter på rollespil" henvender sig især til lærere og pædagoger, som skal arrangere rollespil, men kan bruges af alle, der vil lave rollespil med børn. [forlagets note].

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 11. mar. 2013

En bog om rollespil for voksne, som gerne vil arrangere live-rollespil for børn i alderen 6-16 år, fx i børnehaver, skoler eller fritidsklubber. Inspirerende forside med farve fotocollage, der nok skal vække interesse.

Live-rollespil holdt sit indtog i Danmark i 1980'erne og er siden blevet en fast aktivitet i mange institutioner med børn. Denne bog trækker på års erfaring med professionel formidling og afvikling af rollespil for børn. Med fokus på det anvendelige og operative tager forfatterne læseren ved hånden og gennemgår liverollespillets grundlæggende elementer og virkemidler. Med afsæt i simple regler for kamplege med latex våben introduceres byggestenene til interaktive og plot orienterede scenarier. Bogen rummer seks færdige scenarier lige til at kaste sig ud i. Gode eksempler, konkrete redskaber, bekræftende farvefotos og opsummerende faktabokse. En virkelig god grundbog, hvis man er helt blank på live-rollespil, men der er også meget at hente for de erfarne.

En anden bog om liverollespil kunne være Ud i Barda - eventyrlege, der har fokus på familien; eller artiklen Rollespil på Faktalink.dk.

Introduktion til hvordan voksne arrangerer og afvikler liverollespil for børn. Seks færdige scenarier. Med farvefotos og faktabokse. Pædagogisk og overbevisende i sproget.