Bøger / faglitteratur / opskrifter

Optimal sundhed : gør dine celler lykkelige!


Beskrivelse


Om sukkerafhængighed og madmisbrug, med personlige beretninger, faktaafsnit og opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 13. feb. 2015

En inspirerende og lærerig fortælling om vejen ud af sukker-og madmisbrug. Samtidig er det også en faktabog om afhængighed, blodsukker, hjernens kemi, og sidst men ikke mindst er der masser af inspirerende og sunde opskrifter.

Bogen indeholder beretninger fra både forfatterens og andres liv med sukker- og andre former for afhængighed. Der er mange årsag-virknings-historier, og ind imellem fortællingerne er der fakta om overspisning, sukker, serotonin, beta-endorfiner, motion osv. Der er information om kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer m.v. Anden halvdel af bogen består af sunde opskrifter: "Salater og kolde retter", "Varme retter", "Supper", "Dressing og andet tilbehør", "Desserter, kager og brød". Bagest er der ingrediensforklaring, selvhjælpsgrupper, organisationer og litteraturliste. Forfatteren har forskellige uddannelser indenfor sundhedsområdet, og hun har siden 2004 haft sin egen klinik med speciale i hypnose, personlig terapi, terapirejser, foredrag og weekendseminarer.

En meget ærlig og inspirerende bog, der kan hjælpe med at komme fri af sukkerafhængighed og madmisbrug. Den er skrevet i et letforståeligt og kortfattet sprog. Opskriftsdelen er indbydende og ingredienserne er overvejende genkendelige.

Andre bøger om sukkerafhængighed er: Knæk sukkertrangenSukkerbomben og Sukkerbomben. Nærværende bog er anderledes med de personlige beretninger, der gør bogen mere levendeAndre bøger om sukkerafhængighed er: Knæk sukkertrangen og . Nærværende bog er anderledes med de personlige beretninger, der gør bogen mere levende.