Bøger / faglitteratur / opskrifter

Optimalt immunforsvar : den nyeste viden om ernæring og dit helbred


Beskrivelse


Om kostens indflydelse på immunforsvaret med eksempler på helbredelser af sygdomme via kosten. Med opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. okt. 2012

Bogen er for de mange, der efterhånden opdager, hvor stor indflydelse kosten har ikke bare på vores BMI, men på hele vores sundhedstilstand. Bogen kan læses af seriøse gør-det-selv-folk, diætister og andre behandlere.

Forfatteren er uddannet amerikansk læge med en praksis, hvor han arbejder med forebyggelse og helbredelse af sygdomme gennem ernæring og naturlige metoder. For, som han siger "At give mennesker, som spiser forkert, medicin når deres ernæringsmæssige valg fører til sygdomme senere i livet, efter at de i årevis har vanrøgtet sig selv, vil aldrig blive en effektiv løsning." Immunforsvaret er vores egen indbyggede helbreder/forebygger. Et stærkt immunforsvar betyder få eller ingen sygdomme. Og det gælder alt fra snotnæser til cancer. I bogens første to tredjedele forklares teorierne om, hvordan vi får et stærkt immunforsvar gennem kosten pænt detaljeret, mens sidste tredjedel et madopskrifter. Angående de sidste: flere af opskrifterne indeholder nogle Dr. Fuhrman-produkter, som ikke uden videre fås i Danmark. Jeg tvivler på, de smager særlig godt. Salt forekommer ikke, og andre krydderier til at muntre op er der heller ikke meget af. Lidt illustration kunne godt have peppet bogen op.

Der findes flere titler om immunforsvaret. Styrk dit immunforsvar, 2007 er en hurtig og nem tilgang, mens Immunforsvarets nye ABC, 2012 er grundig, ny, har dansk udgangspunkt og en overskuelig tilgang, samt opskriftdel.

Om kostens indflydelse på immunforsvaret - en bog med god faglig substans.


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 1 (2013)

af

af

Ingelise Hallengren

Årg. 45, nr. 1 (2013)