Bøger / skønlitteratur / noveller

Optisk bedrag : noveller


Beskrivelse


21 gysernoveller, der leger med de fleste af vores tabuer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 21. nov. 2012

Bogen Optisk bedrag er en samling med 21 noveller med gys af A. Silvestri.

Bogens 21 noveller er meget forskellige og af divergerende længde. Nogle af dem er velegnede til til fx oplæsning. Det er svært at genrebedømme de forskellige noveller. Det er en blanding af sci-fi, krimi, social realisme og splatter. De fleste er temmelig dystre, med dystopiske, apokalyptiske scenarier, omhandlende incest, ensomhed, mord og ulykkelig kærlighed. Når A. Silvestri beskriver personer med smertelige følelser, lagres en knugende og kold stemning mellem linjerne. De dysfunktionelle eller skadede og ensomme personer han skaber og de udpenslede voldelige og perverse scener gør, at mange af novellerne ikke er for sarte sjæle. Novellerne er af svingende kvalitet, men mange af dem er rigtig godt skruet sammen og A. Silvestri er en sand gysets mester, når det rigtig lykkes.

Kan bedst sammenlignes med A. Silvestris tidligere novellesamling Køtere dør om vinteren, der har samme dystre tone og på samme måde beskriver de mørkeste afkroge af menneskesindet og de værst tænkelige skæbner.

Noveller om mord, incest, tab, sorg, ensomhed, vrangforestillinger mm. Kun for læsere, der kan lide udpenslede historier om snart sagt de fleste menneskelige tabuer.


litteratursiden.dk

d. 3. dec. 2012

af

af

Jette Holst

d. 3. dec. 2012

For mig er det altid fascinerende at læse en ny udgivelse af A. Silvestri. Han er uforudsigelig, og når han er bedst, er han en sand ord-ekvilibrist, som forundrer og forbavser. Hans nyeste udspil er ...


Himmelskibet

Nr. 35 (2013)

af

af

Thomas Winther

Nr. 35 (2013)