Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Optur Down Under : beretninger fra en 10.000 kilometer lang solocykeltur gennem New Zealand og Australien


Beskrivelse


Frank Jensen (f. 1972) beretter om sin 10.000 km lange cykeltur gennem New Zealand og Australien i 2013. Om menneskene, naturen, kulturen og hvad det at udleve en drøm kan gøre for et menneske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2018

af

af

Søren Møller

d. 15. okt. 2018

En 400 siders bog om forfatterens lange cykeltur gennem New Zealand og Australien i 2013-14. Med noget om, hvordan turen udviklede ham personligt. For voksne rejsebogs-læsere.

Ud fra dagbogsnotater skriver Frank Jensen denne kronologiske og detaljerede beretning. Han fortæller til start om en problematisk familiebaggrund og en arbejdsplads med et dårligt miljø. Et foredrag gav idéen til turen, og han beretter om forberedelserne. Han flyver til New Zealand, og cykler fra nord mod syd. Her skrives om naturen, byerne og klimaet. Undervejs afprøver han, hvad man kan klare, fysisk, mentalt og på egen hånd, og om at vælge og at rejse ud for at finde sig selv. Mødet med venlige og gæstfrie mennesker synes at forbavse ham og påvirker hans egne evner som menneske, som synes at trænge til et løft. Derpå cykler han gennem Australien fra nord mod syd, i en anden natur og andet klima, men hvor mønstrene gentager sig. Han gifter sig med en australsk pige, som han møder på vejen. Mange farvefotos af landskaber og mennesker.

Billederne i fin kvalitet. Teksten enkel, detaljeret og roligt fremadskridende.

Andre bøger om primitive ture i Australien og New Zealand er bl.a. Familie på farten - med farmor i AustralienBlandt pungdyr og vulkanerPå to hjul under Sydkorset, Blandt pungdyr og vulkaner og På to hjul under Sydkorset. Men ruterne er forskellige, ligesom øjnene der serAndre bøger om primitive ture i Australien og New Zealand er bl.a. Familie på farten - med farmor i Australien, og På to hjul under Sydkorset. Men ruterne er forskellige, ligesom øjnene der serAndre bøger om primitive ture i Australien og New Zealand er bl.a. Familie på farten - med farmor i Australien, Blandt pungdyr og vulkaner og . Men ruterne er forskellige, ligesom øjnene der ser.