Bøger / faglitteratur / erindringer

Opvakt fra de døde : en læge møder det mirakuløse


Beskrivelse


Forfatteren, der er læge, beretter om sin åndelige rejse, der begyndte med hans søns død af blodkræft og da han senere i 2006 genopliver en død patient efter - på opfordring fra "en stemme" at have bedt for ham. Patienten vender sig derefter mod Jesus, som han ellers tidligere havde forkastet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. maj 2011

Dr. Chauncey W. Crandall er ikke almindeligt kendt her i landet, og hans livshistorie vil kun interessere det lille mindretal, der har en stærk tro på helbredelse gennem Guds direkte indgriben. Bogen vil næppe vinde større udbredelse i almindelige folkekirkelige kredse.

Crandall er uddannet læge og har undervist og arbejdet indenfor faget i mange år. Han havde allerede som barn en konkret vækkelsesoplevelse. Som voksen arbejder han som læge, men da han mister en søn pga. kræft, tager hans optagethed af troen til. Helt konkret oplever han i 2006 at genoplive en død patient efter - på opfordring fra "en stemme" at have bedt for ham, og til overflod vender patienten sig derefter mod Jesus, som han ellers tidligere har forkastet. Det er en kontant gudsopfattelse, der serveres, men trods forfatterens naive og troværdige fremstilling, er den fremmed for de fleste med en normal dansk, luthersk baggrund.

Der findes ikke andet af forfatteren på dansk end denne beskrivelse af hans personlige rejse i kristendommen som sprog-, stil- og genremæssigt mere er en slags kristen Virkelighedens verden end en egentlig biografi.

Forfatteren, der er læge, fortæller om et par centrale oplevelser, som har ført ham tæt på en opfattelse af Gud som indgribende og nærværende i helt konkrete sammenhænge.