Bøger / skønlitteratur / roman

Oraklet


Beskrivelse


Krimi. Drabsefterforsker Daniel Bro får et anonymt tip, som kan give ham navnet på den, der myrdede hans søster i Roskilde for nitten år siden. Blot skal Daniel videregive fortrolige oplysninger. Det udvikler sig til en dramatisk jagt på liv og død.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 7. mar. 2019

Hvor langt kan en politibetjent gå i jagten på sin søsters morder? Daniel Bro kan og vil gå hele vejen, og læsere af danske krimier kommer med på noget af en rystetur.

Daniel Bro er drabsefterforsker i Roskilde, og efter nitten år henlægger politiet nu sagen om hans søster Sofie, der blev brutalt myrdet, da hun var atten. Daniel får et anonymt opkald fra en mand kaldet oraklet, som vil give ham navnet på Sofies morder mod fortrolige oplysninger fra andre sager. Oraklet giver Daniel navnene på gerningsmændene i et par uopklarede sager, og således overbevist indgår Daniel et uortodokst og ulovligt samarbejde med ham. Der sker voldsomme ting, og Daniel bliver suspenderet. Med hjælp fra et par barndomsvenner og makkeren Alba kommer Daniel vidt omkring, og da oraklet svigter aftalen, sætter Daniel i en dramatisk slutspurt alt ind på at finde ham og få navnet på søsterens morder.

Absolut en spændende og underholdende krimi. Især første del er rigtig god, mens den til sidst bliver næsten urealistisk dramatisk, og der er mange løse tråde, som bliver samlet i et opsummerende og afsluttende kapitel. Det er Finn Halfdans tredje bog, og han er mere end lovende.

Uden endnu at være på omgangshøjde befinder Finn Halfdan sig i området omkring fx Jesper Stein eller Jakob Melander.


Berlingske tidende

d. 29. mar. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. mar. 2019