Bøger / skønlitteratur / roman

Orbit


Beskrivelse


Christina og Ronnie finder i et forladt sommerhus et skrin med mystiske genstande, som sætter dem i stand til at rejse i tid og rum og krydse grænser mellem liv og død. De forsvinder, dør, genopstår og finder hinanden igen, imens begivenheder og konflikter fra fortid, nutid og fremtid hvirvler dem rundt mellem døde og levende.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 20. sep. 2010

Ib Michael har sit eget publikum. Orbit kan også læses af unge, der holder af computerspil, eventyr og science fiction.

Christina og Ronnie mødes i et forladt sommerhus i Nordsjælland. Her finder de et skrin med mystiske genstande, der sætter dem i stand til at rejse til parallelverdener og opleve andre tider og steder. Orbit betyder bane eller kredsløb. Vi er bl.a. i Hundested, Helmand, New Orleans, New York og små tropeøer. Det handler om bandekrig, krig, svindel, kærlighed, opfindelser og oplevelser i fortid, nutid og fremtid. Af og til forsvinder det unge par fra hinanden, dør, findes og genopstår. Med inspiration fra myten om Orfeus og Eurydike leger Ib Michael med form og fantasi. Mange temaer går igen fra Ib Michaels imponerende forfatterskab.

Der blandes genrer i Orbit, og man genfinder træk fra Svend Aage Madsen, Dan Brown, John Twelve Hawks, klassiske myter og science fiction.

Det er en flyvsk og legende karruseltur af en roman i ni fortællekredse, om et ungt elskende par, der skiftevis forsvinder i rum og tid. Der er et science fiction spor, hvor man rejser i parallelverdener, der er et samtidsspor med kendte personer og konflikter, og så er der et mytespor om Orfeus og Eurydike i ny fortolkning. Der er humor, satire og kant i romanen, som er levende i sin unikke form, men personerne forbliver identitetsløse, og rigtig gribende bliver romanen ikke.


litteratursiden.dk

d. 8. nov. 2010

af

af

Sanne Lindgreen

d. 8. nov. 2010

Romanen er underholdende med et stimulerende islæt af moderne tid, fantasi, science fiction og kærlighedshistorie. Orbit er en kærlighedshistorie, om Christinas og Ronnies forelskelse og deres rejser ...


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2010

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 29. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2010

af

af

Jon Helt Haarder

d. 28. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 28. sep. 2010

af

af

Liselotte Wiemer

d. 28. sep. 2010


Information

d. 28. sep. 2010

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 28. sep. 2010


Weekendavisen

d. 1. okt. 2010

af

af

Klaus Rothstein

d. 1. okt. 2010


Børsen

d. 28. sep. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 28. sep. 2010