Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Ord med Mimbo Jimbo


Beskrivelse


Pegebog. Lær forskellige ord med Mimbo Jimbo og alle hans venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 1. okt. 2014

Pegebog til de 1-3 årige om at lære at tælle og lære ord. I et lille kvadratisk format med papsider. Genkendelig og farvestrålende forside af den lille blå elefant. Bagside fortæller kort om indhold og viser andre bøger om Mimbo Jimbo.

Mimbo Jimbo og Jakob Martin Strid kræver vist ikke den store præsentation. I disse to nye udgivelser bliver Mimbo Jimbo præsenteret for de alleryngste i to pegebøger med papsider. I Tæl med Mimbo Jimbo kan den lille læser lære tallene fra 1 til 10 sammen med den blå elefant. På hver side øges talmængden, så man starter med at tælle 1 blå Mimbo Jimbo, 2 høje giraffer osv. Derudover er der ikke nogen historie tekstmæssigt, men de charmerende, varme illustrationer fortæller jo mange historier. I Ord med Mimbo Jimbo præsenteres på den ene side en situation fra Mimbo Jimbo og hans venners verden og på den modsatte side vises ting fra legesituationen med ord og billede sammen.

Af andre sammenlignelige pegebøger om at lære tallene og forskellige ord for samme målgruppe findes Mumi's lille bog med tal eller Mumi's lille bog med ord, der også viser et tal af gangen fra 1 til 10 eller forskellige ord med billede til i Mumis univers. Det lille handy format og de kraftige sider signalerer pegebog til de alleryngste, men Mimbo Jimbo har tidligere været præsenteret som billedbog for de 2-5-årige.

Søde pegebøger om Mimbo Jimbo og hans venner med henholdsvis ord- og tallære til de alleryngste.