Bøger / faglitteratur / essays

Ord til tiden : essays om kristendom og menneskeliv


Beskrivelse


Essays der med udgangspunkt i kristendommen forholder sig til modernitetens menneskeopfattelse. Tematisk grupperet efter trosbekendelsen og kirkeåret fra advent til trinitatistiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 8. aug. 2019

Har kirken stadig noget at tilbyde det moderne menneske? Et rungende ja, lyder det i disse essays, der i særdeleshed vil kunne inspirere og opmuntre præster, menighedsarbejdere og studiekredse, der ønsker inspiration i deres virke.

Essays, der tematisk er grupperet efter trosbekendelsen og kirkeåret, fra advent til trinitatis-tiden, hvor både kirkelige og folkelige/politiske spørgsmål tages op. I teksterne møder vi James Bond, Emil Nolde, Martin A. Hansen, Løgstrup, Jacob Knudsen, Svend Brinkmann og især Luther og Grundtvig. Danskernes forhold til folkekirken og kirkens egen holdning til fornyelse, kontra tradition, debatteres. Otte af de tyve essays er lettere bearbejdede udgaver af tidligere publicerede artikler. Forfatteren er tidligere sognepræst i Skive og har senest udgivet Jakob Knudsen mellem Luther og Grundtvig.

Velfunderede og eftertænksomme essays om yderst aktuelle emner, der virkelig kan, eller burde, mane til overvejelser og eftertænksomhed, omkring vores moderne livsførelse. Knud Nyboe Rasmussens udgangspunkt er luthersk-evangelisk, men jeg vil mene at man uanset udgangspunkt, vil kunne hente noget her. Dét sagt, så er den fortrinsvis for kirkeligt interesserede.

Interesse for GudHar nutidens kristendom et budskab?Det uomgængelige hus, Har nutidens kristendom et budskab? og Det uomgængelige hus kredser i essayform om nogle af de samme emner, sidstnævnte inddrager ligeledes Martin A. Hansens forfatterskabInteresse for Gud, og Det uomgængelige hus kredser i essayform om nogle af de samme emner, sidstnævnte inddrager ligeledes Martin A. Hansens forfatterskabInteresse for Gud, Har nutidens kristendom et budskab? og kredser i essayform om nogle af de samme emner, sidstnævnte inddrager ligeledes Martin A. Hansens forfatterskab.


Kristeligt dagblad

d. 25. sep. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 25. sep. 2019


Præsten

Årg. 109, nr. 43 (2019)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 109, nr. 43 (2019)