Bøger / faglitteratur / andagtsbøger

Ordforråd


Beskrivelse


Andagtsbog med 365 tekster delt op i 52 kapitler svarende til årets uger. Til hver uge hører et ord som fx dorskhed, der udfoldes yderligere med syv ord, fx sløvsind, ét til hver dag i ugen. Til hvert ord hører en bøn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2018

af

af

Merete Trap

d. 19. okt. 2018

Tidsrøver, konfluks, virkelyst og byrdebærer. Dette er alle ord fra et større ordforråd. Her kommer en andagtsbog med 365 tekster, en tekst til hver af årets dage. Henvender sig til kristne læsere, og kan også bruges på fx ældrecentre til højtlæsning.

Bogen er delt op i 52 kapitler, svarende til årets uger. Til hver uge hører et ord som fx dorskhed, eventyr eller modenhed. Disse ord udfoldes yderligere med syv ord, ét til hver ugedag. Fx udfolder ordet "dorskhed" sig med yderligere ord som apathaia, stilstand, dovenskab, sløvsind, dvask, dorskhed og magelighed. Til hvert ord hører en bøn. Bogen er skrevet af præsterne Tine Illum og Inge Lindhardt Mikkelsen.

Dette er en rigtig fin udgivelse, der maner til eftertanke og refleksion. Nogle af ordene er "hverdagsord" som måltid eller regning, mens andre er mere glemte som fx konfluks eller trøstegrund. Teksterne omhandler fx at kunne glæde sig over det enkle, eller at øve sig i at føle livsmod og glæde. Teksterne kan læses i små bidder, eller man kan bladre og lade sig inspirere efter behov. Det flotte omslag vækker læserens nysgerrighed.

Kan sammenlignes med andre andagtsbøger som fx Ord vind kød, som indeholder tekster (digte) der følger kirkeåret.


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2018

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 15. dec. 2018


Præsten

Årg. 109, nr. 13 (2019)

af

af

Mette Marie Trankjær

Årg. 109, nr. 13 (2019)