Bøger / faglitteratur

Organisatorisk medlemskab : det professionelle mødested


Beskrivelse


Behandling af en række organisatoriske problemstillinger med betydning for organisationens egentlig formål - kerneopgaven.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 9. dec. 2014

Om livet i organisationer og hvordan de bringes til at fungere bedre. For ledere, medarbejdere, HR-konsulenter og andre med interesse for organisationsudvikling.

Danske organisationer fungerer godt, men kan komme til at fungere bedre. Erhvervspsykolog Maja Loua Haslebo behandler en række organisatoriske problemstillinger med betydning for organisationens egentlige formål - kerneopgaven. Der inddrages aspekter med betydning for den gode organisation: erkendelsesteori og ledere, medarbejdere og diverse konsulenters rolle i relation til at skabe organisatorisk helhed og overvinde faldgruber, som modvirker løsning af kerneopgaverne. Efter hvert kapitel lægges op til refleksion og dialog og litteratur anbefales.

Et forholdsvist let læst, aktuelt og tankevækkende indspark i den måde, organisationer fungerer på. Der er for lidt fokus på kerneopgaven, og for meget på unyttige udviklingsopgaver, trivsel, kaffe og kage. Kerneopgaven er fælles for alle, og bogen stiller provokerende spørgsmål til fokus, prioriteringer, ledelsens eneansvar, samarbejdsform, læring mv.

Kan sammenlignes med andre bøger om moderne ledelses- og organisationstænkning, bl.a. Social kapital i organisationerAnerkendende følgeskab og forfatterens egen Anerkendende følgeskabKan sammenlignes med andre bøger om moderne ledelses- og organisationstænkning, bl.a. Social kapital i organisationer og forfatterens egen .


Teknik & miljø

2015, nr. 4

af

af

Mette Christensen

2015, nr. 4