Bøger / skønlitteratur / roman

Orkansæsonen og stilheden


Beskrivelse


Præsten Monica rejser til Guatemala for at mødes med en gammel bekendt. Både her og i Danmark møder hun mange forskellige mennesker, som alle står over for store valg.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. jan. 2016

Præsten Monica er i centrum for en lang række skæbner, som bliver vævet ind i hinanden, og hvor de personlige valg får store konsekvenser. For alle læsere til gode danske romaner.

Moncia, som er præst, er på vej til Guatemala for at besøge en gammel ven, og her møder hun en ung pige, hvis største ønske er at komme til USA, og pigens far, som er mafioso. Hjemme er der Monicas veninde, forsvarsadvokaten Beate, som forsøger at komme sig over mandens død ved at gå på jagt med bue og pil. Er hun klar til at møde kærligheden igen? Der er Benjamin og Marcus, som lever af at sælge hash, men som bliver opdaget. Der er skytten Henning, som griber til selvtægt, da hans datter har været udsat for voldtægt. Alle personernes skæbner og valg bliver på en eller anden måde viklet ind i hinanden.

En underholdende, velskrevet og velkomponeret historie om en række mennesker, hvis skæbner væver sig ind i hinanden. Selv om der er mange personer med i romanen, og vi kun lige får det at vide, som er nødvendigt, er der ingen problemer med at holde styr på persongalleriet. Her er mange gode og tankevækkende samtaler om tro, kærlighed, savn, sorg, hævn og smerten ved at forblive på stedet og smerten ved at forandre.

Hvis man kan kalde romanen for en kollektiv roman, kan nævnes Den svære toer, men det er svært at finde noget der er direkte sammenligneligt, Riebnitzsky er sin egen.


litteratursiden.dk

d. 21. jan. 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 21. jan. 2016

Tro, tilgivelse, sorg, retfærdighed og selvtægt væves sammen i en interessant og forvirrende fortælling om en lang række mennesker, der krydser spor og påvirker hinandens skæbner. Riebnitzskys nye rom...


Jyllands-posten

d. 5. jan. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. jan. 2016


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 15. jan. 2016


Information

d. 9. jan. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 9. jan. 2016


Weekendavisen

d. 22. jan. 2016

af

af

Anne Knudsen

d. 22. jan. 2016


Kristeligt dagblad

d. 12. jan. 2016

af

af

Svend Skriver

d. 12. jan. 2016


Børsen

d. 8. jan. 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 8. jan. 2016