Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Orla Frø-Snapper


Beskrivelse


Orla Frø-Snapper er en af de værste bøller i den lille by.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Estrid Bay

d. 5. apr. 2019

Den unavngivne fortæller er i slægt med Kirkegaards andre frække helte, men han klager over, at det ikke er skægt at være lille, fordi byen er fuld af dumme bøller, der ikke kan lade små, flinke fyre gå i fred, og han fortæller om sine skærmydsler med den værste bølle, Orla Frø-Snapper, især i forbindelse med et cirkus' besøg i den lille by. Bogen er kortere og ikke så opfindsom og barok som forfatterens to andre værker. men den er skrevet i børns dagligsprog og har festlige tegninger. Kirkegaard forstår stadig morsomt og fantasifuldt at skildre en verden, som børn vil leve med i. og de vil drømme om at være som den iderige helt, der slipper godt fra enhver farlig situation. Velegnet til oplæsning fra ca. 6 år og til selvstændig læsning fra 3. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Verner S. Handesten

d. 19. dec. 2018

Det er den tredie bog fra lillebyen, hvor smeden er så stor og så stærk, og hvor både fyre som Albert og Lille Virgil har følt sig hjemme. Det er et par nye drenge nu. De må med ængstelse finde (skægge) udveje for at slippe uden om bøllerne i byen. særlig Orla F-S. Så kommer der cirkus på besøg, og det giver flere farverige personager. Samme humor, samme oplagte fortælling som i de to foregående bøger; samme træfsikre illustration. Endnu er det slet ikke for meget med denne groteske, men mærkelig jordbundne fantasiverden. Anbefales til oplæsning i 2.-3. klasse. Selvlæsning fra 3. klasse og langt opefter.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 21. juni 2010

Ny udgave af Kirkegaards udødelige Orla Frø-Snapper som henvender sig til børn fra ca. 5 år. Til selvlæsning fra ca. 9 år. Bogen har ikke brug for at blive aktivt formidlet.

Denne nye udgave indgår i en serie for børn, der selv ønsker at læse Ole Lund Kirkegaard. Bogen er læsebearbejdet og fremstår overskuelig med korte linjer og stor skrift. Desuden er visse lange ord delt. Teksten er identisk med den originale. Det samme gælder de velkendte illustrationer. Historien om den store og fæle Orla, som vist nok en gang har spist en frø, er stadig ganske vedkommende og appellerende til målgruppen. Bogen lånes da også stadig flittigt i børnebibliotekerne.

Ole Lund Kirkegaard er uden sammenligning helt sin egen. Orla Frø-Snapper kan nemt sammenlignes med hans øvrige udgivelser.

Der er stadig rigtig god grund til at læse og nyde Kirkegaards udgivelser. Den læsebearbejdede form virker efter hensigten og gør hermed bogen mere overskuelig og lettilgængelig.