Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Orme!


Beskrivelse


Korte historier. Beskidte Bertil kommer altid galt afsted, og han bliver altid godt og grundig beskidt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 17. feb. 2011

Velegnet til såvel selvlæsning som højtlæsning fra ca. 2.-3.kl. altså fra ca. 8-9 år, en bog som vil finde sit publikum fortrinsvis blandt drengene.

Bogen består af 3 sjove historier, med Bertil som hovedperson. Det er ikke sjovt at være en dreng som Bertil, når man bliver inviteret til Annas lyserøde fødselsdagsfest, og er den eneste dreng. Ansigtsmalingen får en ordentlig tur af Bertil og han har endnu en gang rodet sig ud i noget uheldigt. Bertil er en sød og sjov dreng, der sker hele tiden noget, hvilket vil appellere til mange drenge. Den Nationale Høflighedsdag ender også galt i Bertils bestræbelser på at vinde over "Kloge-Åge-Nicolai". Lørdag er Bertils yndlingsdag, det er nemlig skraldedag, og så får man rigtig forståelse for hvorfor Bertil går under navnet Beskidte Bertil. Bogens tegninger er sjove og udtryksfulde, og sproget er enkelt udtrykt med få svære ord og i korte sætninger - man kan kun glæde sig til de næste titler i serien.

Palle-bøgerne af Jørn Jensen, Banschérus' bøger om Kwiatkowski fx Tyggegummibanden og Hans Chr. Hansens bøger om Alex er alle i samme boldgade, selvom der er lidt forskel i sværhedsgraderne.

En rigtig god bog, der fortrinsvis henvender sig til drengene, der vil glæde sig over Bertil.