Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ormehuller


Beskrivelse


To skoledrenge, som pines og plages i klassen af den usympatiske Boris, undersøger om det kan lade sig gøre, at rejse tilbage i tiden og forandre de begivenheder i Boris' liv, som gjorde ham så led. Men kan man det - og er det noget man ønsker?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2020

af

af

Jesper Holtoug

d. 15. apr. 2020

To drenge er ved at være meget trætte af mobberen Boris fra klassen. Er der en grund til, at Boris er så led som han er? Og er det muligt at gå tilbage i tiden og ændre på nutiden og fremtiden? Gyser for jer mellem 12 og 15 år.

Fortælleren og hans nye klassekammerat Alf er virkelig trætte af plageånden, Boris, som især har kastet sin vrede på Alf. De to kammerater kender ikke hinanden særlig godt, men det kommer de til, da de begynder at udforske fænomenet "ormehuller", som er en slags tids-tunneller, der gør det muligt at rejse tilbage i tiden. På byens kirkegård vokser et kæmpestort og meget gammelt træ, som viser sig at gemme på en hemmelighed. Men er det virkelig muligt at rejse tilbage i tiden for at forandre nutiden - og kan sådan en tidsrejse ændre ved mobberen, Boris' kedelige karakter? Forfatteren kendes for en meget lang række krimier og gysere for børn og unge.

Mystisk, spændende og ganske tankevækkende gyser om tidsrejse. Især beskrivelsen af det livsfarlige og skræmmende ved at bevæge sig væk fra sin egen tid er dramatisk og levende beskrevet.

To andre bøger i serien skulle være på vej, nemlig "Panik i parken" og "Pest eller kolera". En anden spændende gyser med overnaturlige begivenheder og mobning som et sidetema er Kit A. Rasmussens: Slenderman.