Bøger / skønlitteratur / roman

Os mod jer


Beskrivelse


Roman om byen Bjørneby og de menneskelige relationer, loyalitet, venskab og kærlighed der hersker.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 27. sep. 2018

Roman om byen Bjørneby, der skildrer dræbende menneskelige relationer, loyalitet, venskab og kærlighed. For dem der holder af romaner om relationer, social arv. Og ikke mindst læsere af Fredrik Backman.

Byen Bjørneby er udfordret som enhver anden lille by. Arbejdspladserne forsvinder og sammen med dem også indbyggerne. Bjørneby har dog en ting - ishockey. Dem der er tilbage lever og ånder for ishockey. Men det har også medført noget forfærdeligt. Maya, datteren af ishockeytræneren blev voldtaget af byens stjernespiller, og dette har splittet byen og politikerne vælger at lukke ned for ishockey i Bjørneby og i stedet satse på nabobyen, Hed. Dette forstærker den allerede enorme rivalisering mellem de to byer. Samtidig går en af byens unge rundt med en hemmelighed, en hemmelighed der vil tvinge byen til at tage stilling til hvilke slags mennesker de egentlig er, hvis den bliver afsløret. Dette er anden, selvstændige roman om byen Bjørneby og dens indbyggere.

En rigtig god roman fra Fredrik Backman. Man følger historien fra flere forskellige vinkler og den er flere steder skrevet dokumentarisk, hvilket har en rigtig god effekt. Kan sagtens læses selvom man ikke har læst den første. Backman skriver så man føler man kender personerne med det samme.

Første bog om byen Bjørneby, tager ogå udgangspunkt i menneskelige relationer.


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 14. nov. 2018

Forfatterens anden historie fra Bjørneby har ishockeyen som altafgørende omdrejningspunkt og som sædvanlig, når det gælder Backman, er underholdningen helt i top. Fredrik Backman er for længst blevet...


Kristeligt dagblad

d. 17. nov. 2018

af

af

Iben Tandgaard

d. 17. nov. 2018