Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Oskar & Oberst - oldemors hund


Beskrivelse


Da Oldes hund dør, tør Oskar ikke fortælle hende det. Han er bange for, at Olde ikke vil overleve den besked. Derfor prøver Oscar at skjule det - og finde en ny hund i stedet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. dec. 2015

Oskar elsker sin oldemor, og oldemor elsker sin gamle hund. Oskar ikke sikker på, at oldemor kan leve længere, når hunden dør. En dag ligger hunden meget, meget stille, og den trækker heller ikke vejret. Hvad skal Oscar finde på? Rar og alvorlig historie - især for de 10-13-årige.

Oldemor er gammel og blind og bor på plejehjem, hvor hendes hund også har fået lov til at bo. Oskar besøger hende hver dag og går tur med hunden. En dag ligger hunden helt stille, og Oskar tør ikke fortælle, at hunden er død. Derfor tager han den med sig og lader som om, han er ude at lufte den som sædvanlig. Hvor længe kan han holde på hemmeligheden, og hvad sker der, når oldemor opdager det? Bogen hører til forlagsserien "Dynamo". Sværhedsgraden er lix 11 og farvelagte stregtegninger ledsager fortællingen, som kredser om temaet: døden.

En fin og vemodig historie, som også er sjov på en stilfærdig måde. God samtalebog om alderdommen og dens følgesvend: døden. De ledsagende illustrationer understreger letheden og den stille humor, som er gennemgående atmosfære i den ellers alvorlige fortælling.

Der findes mange udmærkede fortællinger for børn og unge om alderdom og død, som samtidig er både lette i stemning og i sværhedsgrad. Blandt de allerbedste af disse bør nævnes Ulf Starks: Kan du fløjte, Sofie, som dog er tænkt for lidt yngre læsere/lyttere.