Bøger / faglitteratur / erindringer

Osse li' på en studs : erindringer og anekdoter om latter og liv


Beskrivelse


Portræt af skuespilleren, instruktøren og direktøren for Nørrebros Teater, Per Pallesen (f. 1942), der blev folkeeje som den flabede tjener Boldt i Matador og som i mange år har sat sit præg på dansk revy med bl.a. Hjørringrevyen og tv-satiren Dansk Naturgas.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 5. nov. 2010

Skuespillerbiografier er i vælten i disse år, og her kommer endnu en af slagsen om Per Pallesen. Den er gemytlig og letlæst og vil appellere til læsere af kendislitteratur og fans af Pallesen.

Per Pallesen er født i Aars i 1942 og vidste tidligt, at han ville være skuespiller. Det blev han som bekendt, og bl.a. rollen som tjener Boldt i Matador har gjort ham landskendt. "Hjørringrevyen" og tv-satiren "Dansk Naturgas" har også været højdepunkter i karrieren ligesom tiden som direktør på Nørrebro Teater. I alle årene har han været meget engageret i alt, hvad han har foretaget sig, og det har kostet i privatlivet og slidt på helbredet. Det er i hovedtræk indholdet i denne biografi, hvor forfatteren, som er tidligere ugebladsjournalist og ophavsmand til flere kendisbiografier, med hjælp fra nogle af Pallesens kolleger, venner og familiemedlemmer fortæller om Pallesen. Per Pallesen bidrager også selv i et vist omfang. Pallesens karriere fylder det meste i biografien, som er skrevet i en jovial tone og med meget name dropping. Illustreret med sort-hvide fotos af forskellig kvalitet og relevans.

De sidste års mange skuespillerbiografier er ret forskellige med hensyn til bl.a. kvalitet, seriøsitet og popularitet. Fælles for de fleste er en vis efterspørgsel på bibliotekerne og i julehandlen.

Biografi om skuespilleren Per Pallesen. Den er ganske fermt skruet sammen, men bliver aldrig rigtig interessant læsning. Forvent en vis interesse pga. kendiseffekten.


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 12. nov. 2010