Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Otto på festival


Beskrivelse


Otto er på musikfestival. Han elsker god musik. Især glæder han sig til at høre gruppen Slik Top. Men Otto er meget lille. Han kan ikke se scenen. Han finder en dåse rød maling i sin taske. Den hjælper ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 30. jan. 2014

Til børn på 7-8 år, som lige er begyndt selv at kunne læse.

I bogen Otto er på festival, går han rundt i store støvler med mudder på. Han glæder sig til at høre gruppen Slik Top, men han kan ikke se noget, for han er for lille. Som altid har Otto sin taske med. I dag er der rød maling i, som Otto maler sig med, så han ligner en ballon. Nogle mennesker tror, han er en ballon, og de hejser ham op i en flagstang. Nu kan Otto se Slik Top. Han har den bedste plads. Otto møder en nisse, som ikke kan trylle. Det er en katastrofe, siger nissen. Otto kigger igen i sin taske, og der sidder Ottos hund. Den slikker nissens fingre fri for fedtet grød. Nisser kan kun trylle med rene fingre, så nu virker trylleriet igen. Illustrationerne er som vanligt sjove humoristiske medfortællende tegninger.

Der er efterhånden rigtig mange bøger om Otto. Disse to følger helt den sædvanlige opskrift på en Otto-bog. Otto er glad - Otto møder et problem - Otto løser problemet på en usædvanlig måde.

Otto-bøgerne er gode små letlæsningsbøger, som børnene er meget glade for at læse. Det lidt skøre og humoristiske tiltrækker mange.