Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Otto ser på tv


Beskrivelse


Otto vil købe et brugt tv. Mon det virker? Otto vil finde ud af det. Han blinker med en lygte op i luften. En ufo lander og en lille grøn mand kommer ud. Kan han hjælpe?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Radsted

2008

Endnu en historie til begynderlæsere fra omkring 7 år. Historierne med Otto som hovedperson er nok mest til drenge, som vil blive tiltrukket af den enkle historie og de gode illustrationer.

Forfatteren laver mange serier til den første læsning, så bøgerne om Ottos sære oplevelser er tilrettelagt på bedste vis. Historien er enkel, teksten er sat med en tydelig typografi og fortalt i korte sætninger. Forfatteren har selv lavet illustrationerne, som fungerer tæt sammen med historien og Ottos markante næse gør læserens identifikation med universet såre let. I denne historie vil Otto købe et brugt fjernsyn på et marked og vil da også vide, om det nu virker. Det kan han ikke, da der ikke er nogen antenne og en sådan har sælgeren da heller ikke. Han må stole på sælgeren. Det gør Otto selvfølgelig ikke, men blinker op i luften med en lygte og straks lander en ufo. Otto har nemlig også venner i det ydre rum. Ud kommer en grøn mand med antenner på hovedet og de fungerer fint som stueantenne for Otto. Tv'et virker, men sælgeren er stukket af, skræmt af ufoen.

Serien om Otto er i konkurrence med mange andre til målgruppen, hvor den ikke markerer sig specielt tekstmæssigt, men nok med hensyn til illustrationerne.

Bogen er teknisk helt i orden til målgruppen, men historien er noget fortænkt, selv om pointen, at det er bedre at vide end at tro, er rigtig fornuftig.