Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Otto si'r risotto


Beskrivelse


Otto og Tilde har startet et nyt band, og de har allerede fået deres første job. Det er bare lidt besværligt, for Tilde er begyndt at opføre sig mærkeligt, og Otto tumler med forskellige problemer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. okt. 2017

Otto og Tilde går i 6. klasse og er gode venner - og så har de lige startet et rockband sammen. Det er rigtig fedt, men nogle gange er Tilde bare underlig - både sur og mærkelig og så vil hun bestemme det hele. Især for jer mellem 11 og 13 år.

Hovedpersonen Otto tumler med en del problemer, som har at gøre med morens død. Både Otto, hans far og lillebror er præget af sorgen og savnet efter moren, men der er også lyspunkter i Ottos liv, nemlig gode oplevelser med vennerne og især med Tilde, som Otto har været bedsteven med det meste af livet. Problemet er, at Tilde på det sidste er begyndt at blive underlig, men også spændende på en ny måde. Bogen hører til serien "Læs løs".

En fin og genkendelig fortælling om de besværlige år mellem barndom og ungdom - og om forskellen mellem drenges og pigers udviklingstakt. Ikke en overraskende eller nyskabende historie, men en absolut sød og ganske realistisk historie om usikkerhed og den første, spirende forelskelse.

Der findes andre gode fortællinger, som beskriver den første forelskelse og drømmen om et gennembrud med sit nye band - for eksempel Maria Rørbæks; Byens bedste band.