Bøger / faglitteratur / artikler

Outside : tekster


Beskrivelse


En samling af korte tekster af Marguerite Duras (1914-1996), der oprindeligt blev trykt i aviser, magasiner, på pladeomslag og i forbindelse med kunstudstillinger i perioden fra 1957 til 1992.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 20. nov. 2017

Bogen præsenterer et udvalg af den store franske forfatter Marguerite Duras' tekster, der oprindeligt blev trykt i aviser, magasiner, på pladeomslag og i forbindelse med kunstudstillinger. For inkarnerede fans af forfatteren.

Korte tekster skrevet af Marguerite Duras i perioden mellem 1957 og 1992. Duras skrev teksterne, der befinder sig et sted mellem journalistik og poesi, sideløbende med sit egentlige forfatterskab, fordi hun manglede penge, eller på opfordring fra aviser. Mest af alt brugte hun dog artikelskrivningen til at træde ind i verden udenfor sit arbejdsværelse, hvor hun forskansede sig for at arbejde på de berømte prosaværker. I artiklerne gør hun sig fx betragtninger over Sartre, tomhed, moderkærlighed, politik, porresuppe og toglæsning. Andre tekster er hyldester til eller portrætter af samtidige kunstnere som fx skuespillerne Jeanne Moreaue og Delphine Seyrig eller afdøde forfattere som Gustave Flaubert. Marguerite Duras (1914-1996) regnes for en af det 20. århundredes store franske forfattere og filmskabere.

Samling med flere interessante artikler. I de bedste møder man Duras som en moralsk engageret betragter, der kerer sig om udsatte børn og går i brechen for illegale indvandrere. Andre tekster åbner for en dybere forståelse af forfatterskabet. Med et flot, iøjnefaldende omslag.

Bogen lægger sig fint i forlængelse af de andre Duras-udgivelser, vi har fået de senere år, fx At skriveSommeren 80 og klummebogen, Sommeren 80Bogen lægger sig fint i forlængelse af de andre Duras-udgivelser, vi har fået de senere år, fx At skrive og klummebogen, .


Kristeligt dagblad

d. 8. jan. 2018

af

af

Iben Tandgaard

d. 8. jan. 2018Informationer og udgaver