Bøger / skønlitteratur / roman

Over mit lig : thriller


Beskrivelse


Frank Føns er en succesfuld forfatter af gysere, hvor han udpensler mordene til mindste detalje. Nu begynder en eller anden at efterligne mordene i virkeligheden. Hvad kan Frank gøre for at forhindre, at hans allerkæreste bliver næste offer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 6. aug. 2009

Ganske spændende og raffineret dansk thriller, som i den grad driver læseren rundt i manegen. Faktisk i en sådan grad, at jeg må bekende, at jeg ikke helt har fået fat i pointen. Hvem er hvem? Hvad er fantasi og hvad er virkelighed? Og hvem er morderen?.

Frank Føns har succes som gyserforfatter, men er for mange år siden blevet forladt af sin højt elskede kone og to små døtre. Nu bliver han forfulgt af udpenslede og grusomme mord fra sine egne romaner, idet en eller anden simpelthen efterligner de fiktive og morbide mord ned til mindste detalje. Forud for hvert mord får Frank tilsendt en af sine bøger, hvori der ligger et fotografi af næste offer. Af forskellige grunde går Frank ikke til politiet, men prøver selv i et kapløb med tiden at opspore morderen, inden hans allernærmeste bliver næste offer. Igennem hele den effektivt komponerede roman spiller den næppe helt pålidelige fortæller behændigt på forholdet mellem fantasi og virkelighed og slutter med en aldeles modbydelig torturscene og et efterskrift, som hensætter mig i forvirring. Velskrevet og spændende thriller, men også irriterende pga. de tilsyneladende løse ender.

Mikkel Birkegaard (f. 1968) debuterede i 2007 med den lovende thriller Libri di Luca.

Velskrevet og spændende dansk thriller, som både underholder og irriterer. Måske er det mig, som ikke er en tilstrækkelig skarp læser, for jeg kan ikke finde ud af, hvordan plottet egentlig hører sammen. Eller også er det netop hensigten at mystificere læseren? Døm selv.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2009

af

af

Arne Larsen

d. 21. sep. 2009

Spændende dansk bud på en thriller eller splattergyser, om man vil, i en genre, som især en forfatter som Stephen King er eksponent for. Frank Føns er en succesrig gyserforfatter. Fra sit sommerhus i ...


Sentura [online]

d. 23. sep. 2009

af

af

Palle Juul Holm

d. 23. sep. 2009


Jyllands-posten

d. 28. aug. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. aug. 2009


Berlingske tidende

d. 28. aug. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 28. aug. 2009


Politiken

d. 29. aug. 2009

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 29. aug. 2009


Information

d. 27. aug. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 27. aug. 2009


Weekendavisen

d. 4. sep. 2009

af

af

Iben Tandgaard

d. 4. sep. 2009