Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Over stregen


Beskrivelse


Meg har blåt hår og attitude, og hun er træt af sin hjemby. Hun bryder tit regler, og da hun bliver snuppet, har hun valget mellem at komme i fængsel eller at droppe sin forårsferie og i stedet køre på nattevagt med den lokale betjent en uge.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 12. nov. 2015

En sød fortælling om ung kærlighed, om at finde sig selv og sin identitet i et virvar af følelser. For young adult-læsere.

Meg er træt af at bo i sin hjemby, en lille by uden for Birmingham, Alabama. Hun kan ikke vente med at komme til storbyen og studere. Mens hun venter på at blive færdig med high school, så hun kan slippe væk, laver hun en del småkriminalitet. Hun er netop taget i endnu en lovovertrædelse og får valget mellem at komme i fængsel eller droppe forårsferien og køre rundt med den lokale betjent, som er en smule mystisk, men også tiltrækkende. Jennifer Echols er en populær amerikansk forfatter, som har udgivet en række romantiske young adult romaner. "Over stregen" er den første, der er oversat til dansk.

En fin historie om, at finde sin identitet og leve med livets udfordringer, op og nedture. Indbygget er visse overraskelser som giver historien liv. En rigtig fin forside som vil appellere til målgruppen.

Stemningen i bogen minder om nyere young adult udgivelser, fx John Greens En flænge i himlenPaper towns eller Paper townsStemningen i bogen minder om nyere young adult udgivelser, fx John Greens En flænge i himlen eller .


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 19. apr. 2016

Anbefalelsesværdig ungdomsbog om kærlighed, venskab og livets besværligheder. For dem der ikke er så vilde med magi og overnaturlige væsner og hellere vil læse om almindelige unge. Syttenårige Meg går...