Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Overblik : Danmarkshistorie i korte træk


Beskrivelse


Kronologisk overblik over Danmarkshistorien fra oldtiden til i dag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. aug. 2010

Bogen er oplagt til gymnasiebrug, men kan niveaumæssigt bruges fra og med folkeskolens højeste niveau. Er som oversigtsværk meget anvendeligt til alle som søger en overskuelig indgang til danmarkshistorien.

Lærebog og danmarkshistorisk oversigtsværk, hvor danmarkshistorien flyver forbi i kronologiske og rigt illustrerede tematiske kapitler. Fra det man benævner oldtiden, ca. 13.000 f.Kr. til ca. 800 e.Kr frem til fx en herlig vittighedstegning af Roald Als fra 1990, hvor Poul Schlüter spørger Uffe Ellemann-Jensen om, hvad der mon gnaver i hans statsministertaburet, og får svaret "Tamiler". Danmarkshistorien følges til nutiden, og det afsluttende kapitel fortæller, hvordan historien beskrives. Fra Saxo til fx Søren Mørchs historieskrivning og Bjørn Nørgaards gobeliner. Kan man skabe overblik på 152 s.? Ja, det kan man, og bogen beviser det. Ligner i idé, format og udgangspunkt en anden titel fra forlaget Overblik : verdenshistorie i korte træk. Bogen har en hjemmeside med bl.a. opgaver, links og litteraturforslag: www.overblikdanmark.gyldendal.dk.

Kan sammenlignes med overnævnte Overblik : verdenshistorie i korte træk. Et andet oversigtsværk er fx den sidemæssigt mere omfattende (724 s.) Danmarkshistorien : en krønike fra oldtiden til nu.

Meget anvendeligt oversigtsværk til opgavebrug, og til pluklæsning for alle som søger opdateret seriøs danmarkshistorisk viden. Kan bruges på de fleste biblioteker og er et must på de større.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 21 (2010)

af

af

Helle Askgaard

Årg. 93, nr. 21 (2010)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 187 (2010)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 187 (2010)