Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Overgange


Beskrivelse


Under et ophold i Australien modtager den nu 18-årige Alice en forfærdelig besked. Hendes bedste veninde, Jane, er blevet myrdet under grusomme omstændigheder. Alice går nu i gang med at finde Janes morder, og et par overraskelser venter forude.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 10. okt. 2013

Denne vampyrroman henvender sig til yndere af "dark fantasy", hvor kærligheden har svære vilkår og ofte kommer i konflikt med mørkets kræfter. Bogen er fjerde bind i en serie. Forsiden med romantiske ansigtspartier hvilende over et dystert industrianlæg antyder fint overgangen mellem lysets og mørkets verden. Serien er ret kendt og behøver ingen speciel formidling.

Vampyrpigen Alice er nu blevet 18 år. Under et ophold i Australien modtager hun den chokerende nyhed om hendes bedste veninde, Jane, der er blevet brutalt myrdet. Knuget af sorg beslutter Alice sig for at opklare mordet. Hun indleder en intensiv jagt, der bringer hende ind i storbyens mange og syge miljøer. Den spændende handling fører os frem mod et par uventede og overraskende afsløringer, og Alice finder både morderen og sin ukendte far, der viser sig at være en vampyr. Det er en uhyre velskrevet og spændende bog, og Alice er en spændende og selvrådig pige, der efterhånden gør sig mange eksistentialistiske overvejelser omkring bl.a. det evige liv. Kærligheden spiller en væsentlig rolle i bogen, men det er samtidig en til tider barsk og rå skildring af livet i vampyrernes skyggeverden.

Denne bogs læsere bør også gøre sig bekendt med Tusmørke-serien af Stephenie Meyer samt Nattens Hus af Kristin og P.C. Cast.

Det er en meget spændende og til tider lidt barsk bog, der på overbevisende måder skildrer det ungdommelige og problematiske vampyrliv, som det leves blandt storbyens "almindelige" mennesker.