Bøger / faglitteratur

Overgange : fra arbejdsliv til pension : en brugsbog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2017

af

af

Henrik H Pedersen

d. 15. sep. 2017

Brugs- og inspirationsbog om overgangen fra arbejdsliv til pension. For læseren som er på vej eller har indledt et liv som efterlønner eller pensionist.

Forfatteren (f. 1948) gik på pension som 63-årig efter et langt arbejdsliv som bl.a. lektor på Ribe seminarium. Dette efterlod et slags tomrum og en række nye problemstillinger som gav anledningen til denne bog. Forfatteren bruger i bogens tolv kapitler egne og andres erfaringer og der foruden inddrages lidt teori, film og skønlitteratur. Der fokuseres bredt på de forandringer som man typisk kan møde når man går på efterløn eller pension både kulturelt, socialt og psykologisk. Der skitseres endvidere konkrete forslag til aktiviteter og handlinger fx frivilligt arbejde, opsøge relationer og opdyrke interesser.

Meget velskrevet, praktisk og brugbar bog om overgangen til "den tredje alder" eller "senior", som det også kaldes. Også relevant for dem som just er gået på pension eller efterløn. I øvrigt har bogen en fin disposition, læsevenlig layout og fin poetisk animeret forside.

Der er udkommet en del litteratur om "den tredje alder" indenfor de senere år og som alle indholdsmæssigt ligger sig tæt op af hinanden. Heriblandt kan fremhæves Farvel arbejde - goddag frihedLange livNår jeg bliver gammel , Lange liv og Når jeg bliver gammelDer er udkommet en del litteratur om "den tredje alder" indenfor de senere år og som alle indholdsmæssigt ligger sig tæt op af hinanden. Heriblandt kan fremhæves Farvel arbejde - goddag frihed , og Når jeg bliver gammelDer er udkommet en del litteratur om "den tredje alder" indenfor de senere år og som alle indholdsmæssigt ligger sig tæt op af hinanden. Heriblandt kan fremhæves Farvel arbejde - goddag frihed , Lange liv og .