Bøger / faglitteratur

Overgangsalderen : bedre end sit rygte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 2. mar. 2017

Brugsbog til kvinder i overgangsalderen med lægefaglig og almen viden om livsfasen, og råd om hormonel behandling.

Lotte Hvas er praktiserende læge, som har egne erfaringer med overgangsalderen. Hun beskriver de kulturelle, sociale og medicinske aspekter af "midtlivet" for kvinder, som er indtrådt i overgangsalderen med de gener og nye muligheder det kan give. Hun er talskvinde for ikke at sygeliggøre det, som hun ser som en naturlig livsfase. Hun videregiver erfaringer fra sin undersøgelse blandt 1200 51-årige danske kvinder, som hun har interviewet, giver sine lægefaglige råd baseret på forskning, og omtaler alternative behandlinger af gener i overgangsalderen.

Bogen har nuancerede beskrivelser af kvinders overgangsalder, de gener og symptomer der kan optræde, og følgevirkninger af ophøret af menstruation. Den kommer desuden rundt om hele livssituationen. Den skal dog især fremhæves for sine gode lægefaglige råd med hensyn til argumenter for og imod hormonbehandling.

Lotte Hvas har skrevet afhandlingen Medicin til raske - en syg idé?Kvinder i overgangHormoner i balance om kvinders overgangsalder. Kvinder i overgang er en alsidig bog om alternativ behandling af gener i overgangsalderen. En læge giver i Hormoner i balance råd om naturlig pleje af kroppenLotte Hvas har skrevet afhandlingen Medicin til raske - en syg idé? om kvinders overgangsalder. er en alsidig bog om alternativ behandling af gener i overgangsalderen. En læge giver i Hormoner i balance råd om naturlig pleje af kroppenLotte Hvas har skrevet afhandlingen Medicin til raske - en syg idé? om kvinders overgangsalder. Kvinder i overgang er en alsidig bog om alternativ behandling af gener i overgangsalderen. En læge giver i råd om naturlig pleje af kroppen.