Bøger / faglitteratur / øvelser

Overlev i parforhold : forståelse og praktiske løsninger


Beskrivelse


Gennem øvelser og case-stories beskrives, hvordan kærlig forståelse og accept af begge parters naturlige behov på enkel vis kan skabe vejen ud af problemer og misforståelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 24. sep. 2009

Bogen henvender sig til par, der arbejder seriøst med at udvikle deres parforhold.

Krag er filosof og arbejder på Jes Berthelsens Vækstcenter, han har skrevet Selvudvikling for det hele menneske, 2006. I nærværende bog er det parforholdet, han tager fat på. I alle kærlighedslivets faser er der modsatrettede følelser hos parterne, og konflikter og afstand er ofte til stede i hverdagen. Krag viser bl.a. ved hjælp af helt almindelige cases, hvad der normalt sker, og hvordan man kan arbejde aktivt med egne følelser og handlinger og samtidig lære at give plads til partneren. Der er konfliktstof i forventninger til partneren, i eget mindreværd, i forskelle mellem partnerne og i mange flere helt almindelige situationer for os alle sammen. Undervejs giver Krag forslag til øvelser, der er enkle, men som man skal tage seriøst for at opnå resultater. Bogen sluttes med litteratur: forfattere som Jes Berthelsen, Jens Erik Risom og Joan Ørting. Bogen er velskrevet og lettilgængelig.

Kærligheden : fra første øjekast til et varigt forhold, 2009 er den nyeste om samme emne, den har ikke så mange parøvelser, som denne bog har. Derudover er er mange bøger om udvikling i parforholdet. Krags bog udmærker sig ved sin grundighed, det enkle sprog og den gennemførte seriøsitet.

Alt i alt en rigtig god bog om parforhold, som vil kunne bruges i mange år fremover.