Bøger / faglitteratur / vejledninger

Overlevelsesmanual for omsorgspårørende


Beskrivelse


Fremragende hjælp og vejledning til dem, der er nærmeste pårørende til en langvarigt/kronisk somatisk syg eller handicappet voksen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 9. sep. 2020

Fremragende hjælp og vejledning til dem, der er nærmeste pårørende til en langvarigt/kronisk somatisk syg eller handicappet voksen.

Bogen berører såvel sociale som psykologiske og helt praktiske problematikker i forhold til hjælp og pleje af en nærtstående. Der fokuseres ikke på en bestemt sygdom, om end eksempelmaterialet tager udgangspunkt i samlivet med en parkinsonramt. Forfatteren er medstifter af og formand for foreningen "Pårørende i Danmark".

Om situation bliver tung eller aldeles ubærlig, svær eller umenneskelig hård, handler ifølge forfatteren om to centrale ting: Information og forståelse. Denne udgivelse er en kæmpe håndsrækning i forhold til begge dele - og når den så samtidig er overskuelig og skrevet i et letforståeligt sprog, kan det næsten ikke gøres bedre. En bog, der burde udleveres sammen med enhver alvorlig diagnose.

De fleste bøger henvendt til pårørende har fokus på enkelt sygdomme som fx Når hjernen visnerKræft på nært holdJeg er også vigtig om frontotemporal demens og Kræft på nært hold. Jeg er også vigtig henvender sig som nærværende titel mere bredt til pårørendeDe fleste bøger henvendt til pårørende har fokus på enkelt sygdomme som fx Når hjernen visner om frontotemporal demens og . Jeg er også vigtig henvender sig som nærværende titel mere bredt til pårørendeDe fleste bøger henvendt til pårørende har fokus på enkelt sygdomme som fx Når hjernen visner om frontotemporal demens og Kræft på nært hold. henvender sig som nærværende titel mere bredt til pårørende.