Bøger / skønlitteratur / roman

Overleveren


Beskrivelse


Vikingekongen Knud den Store, der også er konge af England, beder på sit dødsleje sin edsvorne mand thegn Halfdan om at opsøge jarlen af Essex. Magtkampen om, hvem der nu skal være konge kan begynde. Tiden er 1035-66.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. sep. 2017

Martin Jensen formår endnu engang suverænt at gøre vikingetiden underholdende levende i denne nye selvstændige roman med Halfdan, kendt fra fx Kongens hunde. Blodige slag, rænkespil og politiske magtkampe er velsmagende ingredienser i romanens plot. Et fund for alle som ynder atmosfærefyldte historiske romaner.

Halfdan er Knud den Stores edsvorne mand. Han har i romanen titlen "thegn", der defineres sådan:" thegn, i det angelsaksiske England et medlem af det jordejende aristokrati" Kilde: (http://denstoredanske.dk/). Knud dør i 1035 efter at have siddet som konge af England. På sit dødsleje beder Knud Halfdan opsøge jarl Godwin af Essex. Spillet om, hvem der nu skal være Englands konge begynder. Knud har 3 sønner og har ikke sat navn på sin efterfølger. Det resulterer i voldsomme magtkampe i tiden fra 1035 til 1066. I 1066 invaderer Wilhelm Erobreren i det historiske slag ved Hastings. Som Halfdan reflekterer i december 1066: "Således leder jeg - kong Haralds svigerfar, kong Knuds betroede mand, jarl Godwins forbundsfælle - sejrherren ind i Englands vigtigste by.".

Underholdende og velskrevet historisk roman om vikingetiden, hvor thegn Halfdan atter er en velfungerende autentisk hovedperson, der overlever det meste på ryggen af sin trofaste grå hest.

Spænding fra middelalderen er også Candace Robbs middelalderkrimier fx En brik i kongens spil.


litteratursiden.dk

d. 29. sep. 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 29. sep. 2017

Fremragende historisk roman om blodige slag, rænkespil og de barske politiske magtkampe i 1000-tallets England. I 1035 dør vikingekongen Knud den Store, der har siddet som konge af England, siden han ...


Weekendavisen

d. 22. sep. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. sep. 2017