Bøger / skønlitteratur / roman

Overløber


Beskrivelse


Historisk roman. Året er 1299 og skotterne kæmper en indædt kamp for at bevare deres selvstændighed. Den unge skotske adelsmand, Robert Bruce, har ikke opgivet sin drøm om at blive konge af Skotland, og udtænker en farlig og snedig plan.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 3. juli 2014

Kulørt og underholdende roman, der foregår i 1300-tallets England og Skotland, hvor forfatteren behændigt inddrager myter og justerer på historiske facts. Vi støder også på andre udgaver af William Wallace og Robert Bruce, end dem man mødte i filmen Braveheart. Til læsere af historiske romaner.

Handlingen udspiller sig i perioden fra 1299-1306 og fortsætter, hvor første bind Oprør i trilogien slap. Kong Edward I er stadig konge i England, og vores hovedperson, Robert Bruce, skifter endnu engang side for at forfølge drømmen om at blive konge af Skotland. Romanen er et nedslag i den britiske historie, hvor også myten om Kong Arthur inddrages. I efterordet forklarer forfatteren, hvordan man som forfatter bliver nødt til at justere på historiske fakta, for at få historien til at glide bedre.

Andet bind i Robyn Youngs ambitiøse trilogi er klart bedre end det første bind: den er mere spændende. Robert Bruce er stærkere som hovedperson, og konflikterne og de mange intriger får for alvor lov til at spille en stor rolle. Bogen er velskrevet, og man fornemmer den grundige research, der ligger bag.

Filmen Braveheart omhandler den samme bid af historien. Så kan man se, hvor forskelligt historiske fakta kan gribes an af forskellige historiefortællere. De mange intriger og kampscener vil appellere til læsere af George R.R. Martins serie En sang om is og ild.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2014

af

af

Jette S. F. Holst

d. 9. okt. 2014

Underholdende og actionfyldt andet bind i Robyn Youngs trilogi om den skotske kamp for selvstændighed omkring 1300-tallet. I Oprør hørte vi om, hvordan den skotske konge døde uden arvinger, og hvordan...


Politiken

d. 1. feb. 2015

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 1. feb. 2015