Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Overmand. Bind 1 : Med kappe og porre


Beskrivelse


Tegneserie om superhelten Overmand, der må hjælpe politiet i byen Midtkøbing og omegn. Altid iklædt sin gule dragt, sorte kappe og maske bekæmper han på stille og rolig vis den gale videnskabsmand og skurken Lurifaks.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 27. nov. 2018

Ny satirisk tegneserie om superhelten Overmand, der bogstaveligt talt sprænger rammerne for hvad en tegneserie kan. For unge og voksne.

Tegneseriealbum om superhelten Overmand, der må hjælpe politiet i byen Midtkøbing og omegn. Altid iklædt sin gule dragt, sorte kappe og maske bekæmper han på stille og rolig vis den gale videnskabsmand og skurken Lurifaks. Overmands superkræfter gør ham i stand til at bevæge sig frit i tid og rum, og derfor kan han fx hoppe ned i en af de andre ruder på siden og påvirke begivenhederne. Albummet består af korte og længere afsluttede eventyr, og der er referencer til fransk livsstil med fx baguettes og petanquespil. Overmand er 1. bind i serien. Historien blev første gang publiceret i det belgiske blad Spirou i 2013.

Tarantino møder Antboy i denne underholdende, letlæselige og overraskende tegneserie. Jousselin bruger en unik fortælleteknik, hvor Overmands superkræfter gør ham i stand til at bryde ind i tegneseriernes ruder og påvirke fortællingens fortid og fremtid. Historierne rummer en samfundskritik, der henvender sig mest til unge og voksne.

Jeg kender ikke nogen tegneserie, der ligner Overmand. Men fortællingens tone kan minde om den, vi finder i Lucky Luke, fx i DiligencenTrolddom og champignoner (Ved Sonja Rindom). Stilen i tegningerne minder om den, vi ser i Splint & co. i Franquins streg, fx i Trolddom og champignonerJeg kender ikke nogen tegneserie, der ligner Overmand. Men fortællingens tone kan minde om den, vi finder i Lucky Luke, fx i Diligencen (Ved Sonja Rindom). Stilen i tegningerne minder om den, vi ser i Splint & co. i Franquins streg, fx i .