Bøger / faglitteratur / statistikker

Overmod og afmagt : historien om det nye SKAT


Beskrivelse


Beretning om, hvordan selvsikre embedsmænd og famlende politikere kastede en af landets største og mest komplekse forvaltninger, SKAT, ud i en uheldssvanger forvandling.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 2. nov. 2018

Det skulle blive meget bedre, men endte som en farce om, hvordan man ikke skal gøre. En bog om det nye SKAT, og om hvordan embedsværket og politikerne gik skævt af hinanden. Til interesserede i vores skattesystem.

I 2005 gik en en drøm i opfyldelse hos embedsværket, skatteindrivelsen gik fra at ligge hos kommunerne, til at ligge hos staten. Lige siden er det gået rigtigt galt. De to professorer Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen dykker ned i hele beretningen om hvordan det gik så galt at man i 2015 igen opløste SKAT og i stedet har indført syv styrelser under Skattemyndigheden. I ni kapitler optrævler Christen og Mortensen, hvad der var med til at SKAT fejlede så grusomt. De tager fat i beslutningen, implementeringen, den modernisering der slog fejl og hvordan man har prøvet at genrejse skatteinddrivelsen. Bogen indeholder grafiske oversigter og fremstillinger.

Man skulle tro at det ville være ret kedeligt at læse en bog om vores skattesystem. Men denne bog er umådelig interessant, og viser hvordan samspillet mellem embedsværket, politikerne og konsulenter, kan gå frygtelig galt. Christensen og Mortensens akademiske baggrund fornægter sig ikke, og man skal være vant til at læse akademisk politisk litteratur. Men selve emnet er højaktuelt så der skal nok være efterspørgsel.

Af andre bøger der også kigger nærmere på vores skattesystem er Behøver det at være så indviklet?Dansk skattehistorie. Bind 1 : Danmarks skatter i middelalderen indtil 1340 og Dansk skattehistorie. [Bind 1]Af andre bøger der også kigger nærmere på vores skattesystem er Behøver det at være så indviklet? og Dansk skattehistorie. [Bind 1].


Kristeligt dagblad

d. 7. nov. 2018

af

af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 7. nov. 2018


Mandag morgen

2018, nr. 38

af

af

Lisbeth Knudsen (f. 1953-06-07)

2018, nr. 38