Bøger / faglitteratur / vejledninger

Overskud! : til familie, fritid og forbrug gennem hele livet


Beskrivelse


Hvordan man får råd til at leve det liv, man gerne vil leve. Hvad der er vigtigst, fritid eller økonomisk frihed. Og hvordan man kan spare penge og undgå økonomiske ærgrelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 14. apr. 2016

Hvordan får man råd til at leve det liv, man gerne vil leve? Hvad er vigtigst, fritid eller økonomisk frihed? Hvordan kan man spare penge og undgå økonomiske ærgrelser? Det kan alle med interesse i deres privatøkonomi læse om i denne bog, som lægger op til, at man træffer aktive økonomiske valg livet igennem.

Forfatteren er økonom, forfatter til bøger om økonomi og kendt fra tv. Denne bog er bygget op omkring et livsforløb og begynder med den unge, der lige er flyttet hjemmefra, og hvilke økonomiske forhold og valgmuligheder, der gør sig gældende i denne livsfase. Så følger kæreste version 1.0 (før der kommer børn til), singlelivet, kæreste version 2.0 (nu med børn) og til sidst pensionisten. Den røde tråd er, at man skal gøre op med sig selv, hvilket liv man gerne vil leve; vil man fx arbejde hårdt for at have råd til hjælp i hjemmet, eller vil man hellere arbejde knap så hårdt og så selv gøre rent? Desuden kapitler om banker, forsikringer, opsparing og skat.

En forholdsvis letlæst bog, som får læseren til at stille spørgsmålstegn ved egne prioriteringer, og som anviser handlemuligheder. Der bliver ikke lovet guld og grønne skove, men givet fornuftig vejledning under hensyntagen til, at temperamenter og økonomiske lykkebegreber er individuelle størrelser.

Bygger videre på forfatterens Et liv med overskudPlus på kontoenDin økonomi. Af lignende nyere titler findes i øvrigt Plus på kontoen og Din økonomi. Vinklingen er lidt forskellig i bøgerne, som supplerer hinanden fintBygger videre på forfatterens Et liv med overskud. Af lignende nyere titler findes i øvrigt og Din økonomi. Vinklingen er lidt forskellig i bøgerne, som supplerer hinanden fintBygger videre på forfatterens Et liv med overskud. Af lignende nyere titler findes i øvrigt Plus på kontoen og . Vinklingen er lidt forskellig i bøgerne, som supplerer hinanden fint.