Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På afveje


Beskrivelse


Line og Maja ridder den sædvanlige tur i skoven, men pludselig er de et sted, de ikke kender. hvordan finder de nu hjem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2018

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 2. feb. 2018

Femte og sjette bog i serien "Rideskolen" handler om veninderne Line og Maja, der elsker heste. Maja er heldig, for hun har sin egen hest. Line låner hesten "Mulle" fra rideskolen. Line ville ønske, hun en dag kunne få sin egen hest. Pigerne ridder tit i skoven, men en dag kommer de udenfor de kendte stier. For 7-9-årige.

I bogen "På afveje" ridder Line og Maja en tur i skoven. De har lovet deres ridelærer "Lotte," at de bliver på de sædvanlige stier i skoven, men i dag ridder Maja videre, og de farer vild. Hvordan skal de nu finde hjem, og hvad siger Lotte til, at de har brudt en aftale? I "En overraskelse" får Line den triste besked, at hesten "Mulle" ikke længere kan være rideskolehest. Det betyder, at Line ikke kan ride på den længere. Hun er meget vred og ked af det, og hun vil aldrig hen på rideskolen igen. Dog vender hun tilbage, da Mulle skal afleveres til køberen. Mon det er en, hun kender?.

To rigtig gode bøger om piger og deres heste. Historierne er rigtig spændende, og man har som læser nemt ved at leve sig ind i pigernes følelser. Illustrationerne er virkelig flotte og passer godt til teksten.

Der findes rigtig mange bøger om piger og heste for denne aldersgruppe, fx Alma galoppererRideturenPonyhjerte - Anna finder en ponyGry får en pony og Rideturen. Mange af hestebøgerne er serier, fx Ponyhjerte - Anna finder en pony i serien "Ponyhjerte" og Gry får en pony i serien "Gry og Gloria"Der findes rigtig mange bøger om piger og heste for denne aldersgruppe, fx Alma galopperer og . Mange af hestebøgerne er serier, fx Ponyhjerte - Anna finder en pony i serien "Ponyhjerte" og Gry får en pony i serien "Gry og Gloria"Der findes rigtig mange bøger om piger og heste for denne aldersgruppe, fx Alma galopperer og Rideturen. Mange af hestebøgerne er serier, fx i serien "Ponyhjerte" og Gry får en pony i serien "Gry og Gloria"Der findes rigtig mange bøger om piger og heste for denne aldersgruppe, fx Alma galopperer og Rideturen. Mange af hestebøgerne er serier, fx Ponyhjerte - Anna finder en pony i serien "Ponyhjerte" og i serien "Gry og Gloria".