Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På afveje


Beskrivelse


Da moren bliver træt af sønnens evindelige computerspil og TV-kiggeri sender hun ham langt ud på landet til onklen - verdens kedeligste sted. Kedeligt er det dog ikke, da nogle mystiske pigestemmer lokker drengen dybere og dybere ind i skoven - helt hen til spøgelsernes tilholdssted: Dødslokummet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 22. jan. 2010

Endnu en gyser i serien Dingo. Gys og gru fra Henrik Einspors hånd. Historien henvender sig primært til læsere 10-12 år, som mestrer historier, der ikke er helt konkrete og bogstavelige. Her leveres nemlig snarere en suspense-fortælling, hvor det uklare urovækkende er dominerende. Bøger i serien kræver næppe særlig formidling. Denne skal måske leveres med en advarsel om, at historien er temmelig mystisk og ikke én af de letteste.

Jeg-fortælleren tvangsudskrives til et ferieophold hos onklen, som bor langt ude på landet, langt fra byen, internet og nærmeste købmand, hovedingredienserne i drengens liv. Onklen prøver uden held at sætte humør i nevøen ved at tage ham med rundt i naturen. I den nærliggende skov finder de et faldefærdigt og uhyggeligt skur, verdens værste lokum eller "Dødslokummet", som onklen forklarer. "Ikke engang fluerne tør nærme sig det sted, hvor spøgelserne skider deres spøgelseslorte", hedder det om det klamme sted i skoven. Så er sprogtonen i bogen iøvrigt også markeret. De ledsagende illustrationer forekommer ikke helt vellykkede, idet de ikke indfanger og understøtter historiens skæbnesvangre atmosfære.

Minder om de øvrige i serien Dingo. Gys og gru, dog er denne noget mindre konkret og mere urovækkende end gennemsnittet.

Spændende og usædvanlig gyserfortælling om en tyk og nørdet dreng, som er langt fra hjemmebanen og helt uden kontrol, da han bevæger sig ud i naturen og ind i en underjordisk verden, eller gør han?.