Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

På den anden side : noveller


Beskrivelse


Noveller som handler om børn og unge i Danmark, og de forskellige verdener de lever i og oplever på trods af umiddelbare ligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2019

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 12. apr. 2019

Novellesamling for børn og unge fra ca. 12 år og op skrevet af ti kendte danske børnebogsforfattere. Det fælles tema er forskellighed.

Vi kan bo i det samme land, gå i klasse sammen og dele alder og køn, og alligevel kan der være en verden til forskel på, hvordan vi oplever tilværelsen og vores livsvilkår. Det er grundtemaet i disse ti noveller skrevet af kendte forfattere som bl.a. Mette Vedsø, Tina Sakura Bestle og Glenn Ringtved. Alle novellernes hovedpersoner og fortællere er børn og unge af begge køn, og deres historier handler om fx identitet, relationer og/eller familieliv, som pigen, der kæmper med at skjule, at faren sidder i fængsel, eller den overvægtige dreng og hans mor, som bogstaveligt tale kvæler et lærerbesøg i kage og slik. Også mobning er et tema, som novellen om drengen, hvis fars ambitioner påvirker ham i meget uheldig retning.

Det er en både aktuel og velskrevet samling noveller, som alle har budskaber og indhold, som læseren kan relatere til, og som kan give anledning til diskussion fx i klassen. De er ret forskellige, men fælles for dem er, at de er lette at gå til og giver stof til eftertanke.

Mellem osDet du ikke vedPanik, Det du ikke ved og Panik er tre nyere samlinger med hverdagsrealistiske noveller, som beskæftiger sig med nogle af de samme emnerMellem os, og Panik er tre nyere samlinger med hverdagsrealistiske noveller, som beskæftiger sig med nogle af de samme emnerMellem os, Det du ikke ved og er tre nyere samlinger med hverdagsrealistiske noveller, som beskæftiger sig med nogle af de samme emner.