Bøger / faglitteratur / bibliografier

På egne præmisser : Putin og det nye Rusland


Beskrivelse


Forfatteren ønsker at give et mere nuanceret billede af Putins Rusland og manden selv end det der normalt tegnes i Vesten. En del af bogen er et historisk tilbageblik, der tegner et billede af det samfund, der blev overtaget af Putin i 2004.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2013

af

af

Per Månson

d. 21. aug. 2013

En sag for politisk interesserede, der ønsker modvægt mod de gængse fremstillinger af Rusland og især Putins indsats.

Forfatteren har været korrespondent i Rusland, er russisk gift og har opholdt sig meget rundt om i landet. Han har skrevet en del bøger om bl.a. Østeuropa, men har sidst specifikt beskæftiget sig med Rusland i bogform i Vi er ikke russere : sovjetfolkets historie, 1992. Hans mission er at give et korrektiv til de ret endimensionale billeder, der i Vesten tegnes af Putins Rusland og manden selv. Et billede, der står i modstrid til den popularitet, han har i hjemlandet. Nielsen påpeger en række områder, hvor det er lykkedes for Putin at rette op på de katastrofale forhold, han overtog fra Jeltsin. Første halvdel af bogen er dog et historisk tilbageblik, der skal sikre forståelse for det samfund, der blev overtaget af Putin i 2004. Bogen er absolut ikke et skønmaleri, Nielsen kan også se Putins fejl og mangler, så samlet set synes jeg hans mission lykkes på en sober måde med enkelte svipsere: fx er det ikke et bevis på, at Putin ikke er indblandet i fx journalistmord, at det ikke er bevist at han er.

Af nyere bøger om Putin bl.a. er Anna Arutunyans Mystikken om Putin og Masha Geesens Putin : manden uden ansigt, der begge er ret negative.

Et sobert korrektiv til de fleste vestlige skildringer af Putins Rusland.


Det ny Clarté

Årg. 9, nr. 25 (2014)

af

af

Flemming Larsen

Årg. 9, nr. 25 (2014)