Bøger / faglitteratur / erindringer

På en måde skal vi dø : fortællinger om livet


Beskrivelse


Lotte Blicher Mørk (f. 1973), præst på Rigshospitalet, fortæller om sine møder med døende og deres pårørende, med betragtninger om at have indsigt og forsone sig med den uundgåelige død.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Louise Hede

d. 29. aug. 2016

Præsten Lotte Blicher Mørk har hver dag livet og døden tæt på sig, på sit job på Rigshospitalet, hvor hun er vidne til hvilken betydning samtale om netop døden har for døende og pårørende. For læsere med interesse i filosofiske tanker om liv og død.

Lotte Blicher Mørk (f. 1973) er præst på Rigshospitalet, og fortæller om sine møder med døende og deres pårørende, og om at de samtaler der udspringer af disse møder er lige så meget med til at give hende indsigt, som hun har givet indsigt til dem. Bogen er inddelt i forskellige emner som "Forsoning", "Kærlighed", "Taknemmelighed" og "Hengivenhed", alle med udgangspunkt i anekdoter om virkelige personers reflekterende tanker om liv og død.

Lotte Blicher Mørk giver stof til eftertanke, om et tabuemne, med fine betragtninger om at have indsigt og forsone sig med den uundgåelige død. Selvom bogen tager udgangspunkt i kristendom, som følge af Mørks job, så er det overordnede refleksioner over livet og døden, uden at prædike religion.

Samlingen DødenDet ender godt handler netop om døden, og har filosofiske og teologiske betragtninger dertil. Præsten Johannes Møllehave reflekterer ligeledes om døden i samtalebogen Det ender godt sammen med Erik BjeragerSamlingen Døden handler netop om døden, og har filosofiske og teologiske betragtninger dertil. Præsten Johannes Møllehave reflekterer ligeledes om døden i samtalebogen sammen med Erik Bjerager.


Ugeskrift for læger [online]

d. 28. nov. 2016

af

af

Lotte Blicher Mørk

d. 28. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2016

af

af

Anna Mejlhede

d. 13. okt. 2016


Kristeligt dagblad

d. 26. aug. 2016

af

af

Svend Skriver

d. 26. aug. 2016


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2016

af

af

Anna Mejlhede

d. 15. okt. 2016