Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På eventyr med Sigge


Beskrivelse


9 årige Elina får den allerbedste fødselsdagsgave af vennen Erik. En rigtig eventyrtur på hesteryg med telt. Men veninden Marie bliver misundelig. Kan Elina være ven med dem begge to?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 14. sep. 2010

9. del af den populære hesteserie for piger i alderen 8 til 10 år. I udstyr og layout ligner den resten af serien, så det bliver ren selvformidling.

Efter at have egen hest er det næstbedste for en rigtig lille ponypige at have ubegrænset adgang til en rideskole, og Elina har haft en pragtfuld sommerferie med vennen Erik, hvis mor ejer rideskolen. De har redet, muget, striglet og hygget sig, og Elina ser frem til snart at kunne blive passer. Men nu starter skolen snart, og inden da får Elina den bedste fødselsdagsgave: en rigtig eventyrtur på hesteryg med telt, bål og spøgelseshistorier. Turen bliver en stor succes med mange smådramatiske episoder, men venskabet med Erik bliver en konflikt for Elina i forhold til bedsteveninden Marie, som bliver misundelig på Elinas hestesommer. Det er en dum kattepine at stå i, når nu man elsker alt med hest, men også gerne vil have en god veninde. Men heldigvis er Marie måske mere glad for at danse, så Elina kan beholde begge venskaber. Bogen er velfortalt i et enkelt sprog, hvor der meget snedigt listes en masse hestefacts ind, og de søde og ganske svenske s/h tegninger passer fint til handlingen.

Harilds serie om Pjok og Petrine ligger tæt op af i niveau og indhold.

Jeg, som selv er hesteglad og mor til to tidligere ponypiger, kan sagtens forstå, at denne serie er populær. Den er letlæst og hyggelig på en hverdagsagtig måde, smækfuld af dyrevenlig hesteviden og hesteglæde, og så er den ret solidarisk med sine unge hovedpersoners følelser.