Bøger / skønlitteratur / roman

På fersk gerning : krimi


Beskrivelse


Krimi. Wendy Tyne er journalist på et tv-program der afslører pædofile, men noget går helt galt og sætter gang i en lavine af katastrofale hændelser. Samtidig er en ung pige forsvundet, og jagten går i gang på gerningsmanden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 8. feb. 2011

Ikke meget nyt under solen, men Coben har endnu en gang begået en spændende og veldisponeret krimi som vil tilfredsstille såvel hardcore fans som nye læsere.

Hovedpersonen Wendy Tyne er en populær journalist på programmet "På Fersk Gerning" der har specialiseret sig i at afsløre pædofile. Det der skulle være en ligetil sag om en socialarbejders misbrug af udsatte unge, viser sig derimod at være langt mere kompliceret og starter en lavine af katastrofale hændelser. Samtidig er en ung pige forsvundet, og snart er Wendy mere involveret, end hun nogensinde havde forestillet sig. Det er spænding i et højt tempo, men samtid formår Coben nådesløst at dissekere det idylliske amerikanske forstadsmiljø og udstille det hykleriske og forlorne liv bag facaden, hvis eneste mening er at få børnene på et så fint universitet som muligt. Sproget bugner af klicheer og floskler, men det er effektivt, og bogen har et fint forløb, der holder læseren fanget helt til sidste side.

Coben har brugt sin trofaste handlingsskabelon, men ellers har bogen ikke nogen videre sammenhæng med hans andre værker. Dog optræder personen Win fra Cobens serie om politimanden Bolitar i en lille rolle, men det har ingen betydning for handlingen.

Coben kender sin metier og har endnu en gang begået en neglebidende og effektiv pageturner kombineret med kradse kommentarer om det amerikanske samfund.