Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På fire hjul


Beskrivelse


Lukas skynder sig ned i klubben for at prøve de nye crossere. De er seje. Om aftenen er Lukas til fest. Pludselig opdager han, at crosserne bliver stjålet. Sammen med sine venner følger han efter tyvene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. maj 2012

Denne letlæste ungdomsbog indgår i Café serien og henvender sig til unge læsesvage læsere fra 12 år. Målgruppen er især drenge, men piger kan også sagtens have glæde af bogen.

Lukas er nede i klubben. De har fået nye crossere. To megaseje crossere. Om aftenen er Lukas til fest, da han opdager, at crosserne bliver stjålet. Men tyvene ved ikke, at Lukas og hans venner følger efter dem. Inden aftenen er omme, er tyvene fanget, og Lukas har fået en kæreste. Bogen er skrevet i et forholdsvis letlæst sprog, som samtidig er ungdommeligt, og teksten er sat i korte overskuelige afsnit. Bogens univers er et velkendt ungdomsunivers med fester, alkohol og de første erfaringer med kærligheden. En verden som målgruppen kan identificere sig med og har stor interesse i. Der er et stort behov for letlæste bøger, som unge læsesvage læsere kan identificere sig med. Denne bog er et godt supplement til samlingen.

Bogens målgruppe vil også blive begejstrede for Café seriens øvrige udgivelser, eksempelvis Den store chance, 2010 som også er skrevet af denne bogs forfatter, og som beskriver et tilsvarende ungdomsunivers. Serierne Zoom on, Ung dingo og Dingo. Ung roman er også gode alternativer.

Letlæst ungdomsbog, som unge læsesvage læsere, især drenge, kan identificere sig med og vil være glade for at læse.